Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, plasat în arest la domiciliu

Ceilalți doi inculpați au fost puși sub control judiciar

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis parțial contestațiile formulate de către cei trei administratori ai complexului Ferma Dacilor la decizia ce vizează propunerea de prelungire a măsurilor preventive formulate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, potrivit ziare.com.

În conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, instanța dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul Dinicu Cornel, pentru o perioadă de 30 de zile de la data hotărârii.

Inculpatului i se impun diverse obligații și restricții, printre care prezentarea la organele judiciare la cerere, interdicția de a comunica cu alte persoane implicate în dosar sau cu martorii și experții desemnați în cauză. În caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor impuse, aceasta poate fi înlocuită cu arestul preventiv.

De asemenea, hotărârea prevede înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru alți doi inculpați, Ristin Vitomir-Adrian și Ilie Adelina-Elena, pe o perioadă de 60 de zile de la data hotărârii.

Fiecare inculpat sub control judiciar are obligația de a se prezenta la organele de urmărire penală la cerere, de a informa instanța cu privire la schimbarea locuinței și de a respecta alte restricții specifice impuse de măsura controlului judiciar. Decizia este definitivă și cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Un tânăr care a înșelat eMAG, condamnat de instanța din Cluj Napoca