Gică Popescu (vedere de la tribuna a II-a de pe Arena Națională), Facebook

Gică Popescu, figura emblematică a „generației de aur” a fotbalului românesc a făcut lumină în scandalul locurilor de pe Arena Națională, la meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, din cadrul EURO 2020, unde zona VIP-urilor a fost luată cu asalt de vremelnicii politici.

Concret, fostul internațional a precizat că a fost alegerea sa de a sta în Tribuna a II-a, acesta achiziționând bilete de câteva mii de euro pentru familia sa, dar și pentru mai mulți prieteni.

„Eu și Gică Hagi am ales sa stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete in valoare de multe mii de euro. Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi, am umplut țara de bucurie! Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piața Unirii la Piața Romană!”, a scris Ce zice FRF

Pe de altă parte, Federația Română de Fotbal a menționat, citată de TelekomSport, că întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații.

„Federaţia Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, şi a primit bilete de categoria I. Preţul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziţie la meciurile organizate de UEFA.  În privinţa locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deţinut locuri în acest sector. UEFA a avut invitaţi proprii, străini şi români, printre care conducerea FRF (preşedinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) şi managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti.  Totodată, este util de ştiut că UEFA are un alt criteriu de împărţire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II şi Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt: categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părţi ale stadionului; categoria 2 – colţurile terenului; categoria 3 – peluze”, se arată în comunicatul FRF, citat de sursa sus menționată.

De altfel, înainte de întregul scandal cu privire la locurile de care a beneficiat FRF, Gică Popescu precizase pentru TelekomSport că „în protocolul cu UEFA, s-a acordat o cotă-parte de 700 de bilete Primăriei. Atât! Ulterior, aceste 700 de bilete au fost împărţite, jumătate-jumătate, între Primărie şi Guvern. Şi am cumpărat pentru prieteni din cota Guvernului, toate erau la tribuna a II-a.”

Citește și: Orban se scuză pentru „cheful ad-hoc” din Parlament