posterul campaniei

Nu e prima oară când cei de la Animal Society pășesc pe tărâmuri gălățene cu scopul de a educa populația iubitoare și neiubitoare de animale. Și-n buna tradiție a lucrurilor, aceștia vin și anul acesta în Galați pentru a le da o mână de ajutor celor ce își doresc cu adevărat să ajute, la rândul lor, animalele de rasă comunitară. Cele care, de cele mai multe ori, sunt ignorate și blamate pentru simpla lor existență.

Astfel, Animal Society își dorește ca anul acesta să continue derularea campaniei de sterilizare a câinilor de rasă comunitară, plusând în egală măsură, pe educarea populației. Un câine sterilizat va preveni suferința multor serii de pui lăsate de izbeliște și cu un viitor incert.

Sau așa cum spun chiar aceștia:

  • pentru a evita o amendă de 5.000 lei – 10.000 lei
  • pentru un animal mai calm și mai sănătos
  • pentru un viitor lipsit de suferință
  • pentru un oraș fără animale nedorite pe străzi

Campania acestora va avea loc între 15 iunie și 3 iulie 2020. Programările se pot face zilnic, între orele 9-16, sunând la numărul de telefon 0730.583.510. Sterilizările gratuite pentru cățeii comunitari se va desfășura pe Strada Zimbrului, nr. 1, la sediul Ecosal Galați.

Comunicatul oficial al celor de la Animal Society, privind noua campanie de sterilizare și de educare a populației

„Pentru echipa noastră de veterinari, traineri, asistenți și prinzători, a fost o pauză lungă, parcă prea lungă. A fost prea lungă pentru că pandemia a venit exact când ne aflam la Galați, în mijlocul unui proiect de doi ani fără precedent, primul de felul lui în Europa.

Scopul final al proiectului (care include, pe lângă reprizele cu repetare de sterilizări gratuite, demonstrații cu câinii noștri de terapie, vizite la instituții și firme locale și, când și când, diverse evenimente publice centrate pe câini) este schimbarea mentalității gălățenilor față de câinii maidanezi. Atitudinea generală a acestora față de maidanezi a fost măsurată de un institut sociologic la începutul proiectului, iar sondajul urmează să fie repetat la finalul muncii noastre aici, obiectivul fiind ca rezultatele să se îmbunătățească substanțial. Facem asta pentru că avem certitudinea că tratând problema în amonte, adică schimbând în bine comportamentul oamenilor obișnuiți față de animale și informându-i mai atent cu privire la nevoile lor, putem să ajutăm mult mai multe animale decât am face-o doar tratând victimele relelor tratamente, așa cum eram și noi obișnuiți și cum fac majoritatea asociațiilor de protecție a animalelor.

De azi încep programările pentru a o nouă repriză de 3 săptămâni de sterilizări gratuite, în Galați, așadar. De mâine începem și munca propriu-zisă. Vă rugăm să citiți cu atenție afișul și să sunați cu încredere la numărul afișat pentru detalii și programări legate de campania de sterilizări, dar doar în intervalul orar menționat.

Mentalitățile oamenilor și existența animalelor nesterilizate pe străzi sunt principalele surse de suferință atât pentru animale, cât și pentru oameni. Noi ne-am propus să ne ocupăm de ambele și s-o facem cât mai profesionist și mai științific cu putință. Dacă vom reuși, Galațiul va deveni un exemplu de urmat pentru multe alte orașe europene și nu numai, pentru că proiectele de acest tip vor fi implementate de partenerii noștri de la Four Paws International în mai multe țări în care au, de asemenea, filiale și parteneri. Haideți să participăm împreună la schimbarea în bine a propriului oraș, dar și a lumii întregi, așadar, dragi gălățeni!

Pentru voi, cei din restul țării și al lumii, avem același cont de donații unde ne-ați putea da o mână de ajutor: https://animal-society.org/doneaza. Vă mulțumim în avans”, se arată pe pagina de Facebook a celor de la Animal Society.

Citește și: Comerțul ilegal cu animale de companie, comparabil cu traficul de droguri

#News