Dacă este să-l întrebi pe Traian Băsescu despre situația actuală, îți va spune că atât PNL, cât și PSD se cam joacă cu focul de dragul voturilor. Astfel că, într-o continuă luptă pentru supremație, aceștia se contrazic în păreri despre cum ar trebui să evolueze viitoarea stare de… ce-o fi ea!

„Cred că ne jucăm cu focul. Am văzut noile condiţii ale stării de alertă. Cred că sunt insuficiente faţă de riscul major care se prefigurează”, a declarat Traian Băsescu, invitat la Digi 24.

Traian Băsescu este de părere că partidul de la guvernare s-ar cam fi grăbit atunci când a decis relaxarea treptată spre inexistență a restricțiilor și că asta s-ar putea să ne coste în curând.

„Mă tem că populismul a lăsat din starea de alertă doar un surogat care nu mai serveşte nimănui. Oamenii politici trebuie să ia decizii fără să stea cu ochii pe sondaje. Pe vreme bună şi un prost poate fi om politic, vorba preşedintelui. Marea problemă e dacă eşti om politic în vremuri grele, când trebuie să iei decizii dificile, care nu plac populaţiei. Cred că ne-am grăbit. Nu aş fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie. Nu ameţita de stare de alertă, care nu e nici în Constituţie”

 Traian Băsescu: „Se fac de râs toţi. PSD nu va veni la guvernare până la alegeri nici dacă îi pici cu ceară.”

  „Se fac de râs toţi. Ăştia de la guvernare au uitat să dea reguli pentru after-school, au înmuiat măsurile până la desfiinţare de dragul voturilor, celorlalţi li se pare prea mult şi preşedintele cred că trebuie să intervină cu un decret, ca să-i liniştească pe toţi, inclusiv pe cei din societatea civilă, care nu au responsabilitate pentru ceea ce spun şi fac”, a afirmat Traian Băsescu.

Citește și: Ciolacu zice că nu mai vrea șmecherii în sănătate

#News