Părinții tinerilor omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai cer despăgubiri uriașe

Fiecare dintre cei trei tineri răniți în accidentul de la 2 Mai a cerut daune materiale în valoare de 1 milion de euro.

Familiile tinerilor uciși la 2 Mai, unde Vlad Pascu s-a urcat drogat la volan, și cei trei tineri răniți s-au constituit în parte civilă în cadrul procesului de la Mangalia și cer daune uriașe pentru pierderea suferită, potrivit ziare.com.

Sumele vizează daune materiale, cuantumul pentru daune morale va fi stabilit de Ancuța Popoviciu, judecătoare care conduce procesul, după verdict.

Fiecare dintre cei trei tineri răniți în accidentul de la 2 Mai a cerut daune materiale în valoare de 1 milion de euro. Deocamdată doar familia Robertei Dragomir a anunțat suma cerută, nu și membrii familiei lui Sebastian Olaru. În familia Dragomir, unde s-au contitui părți civile părinții, sora și doi bunici ai Robertei, fiecare dintre ei solicită daune de 6 milioane de euro. Astfel, suma totală atinsă până acum este de 33 milioane euro, chiar înainte ca familia Olaru (părinții, sora, doi bunici și două mătuși) să anunțe suma pe care o cer.

Deoarece Vlad Pascu era major și autovehiculul implicat în accident nu avea o poliță RCA, suma va fi plătită în prima fază de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). Acesta poate apoi să deschidă un proces civil împotriva inculpatului pentru a recupera sumele.

„Nu există asigurător aici, deoarece vehiculul condus de inculpat nu avea asigurare RCA. Plătește BAAR într-o primă fază, după care Biroul se poate îndrepta împotriva inculpatului. Este o regulă specială în materia asigurărilor, asta vă pot spune, că lucrurile așa se vor derula. Despăgubirile vor fi preluate la plată de BAAR față de părțile civile. Dacă cumva se va întâmpla să se ajungă la o înțelegere – cel puțin în parte – cu privire la daunele materiale și inculpatul se va oferi să le plătească, atunci, sigur, Biroul va plăti diferența. Dacă nu, BAAR va plăti totalitatea daunelor materiale și morale, iar ulterior, Biroul se socotește cu inculpatul, dar asta nu mai privește părțile civile”, a declarat avocatul Bogdan Ezer, reprezentant al BAAR. În noapte accidentului, Vlad Pascu conducea un autoturism Mercedes decapotabil cu 150 km/h, după ce consumase de cocaină, metamfetamină, ecstasy și trei medicamente împotriva anxietății.

Bărbat din Ilfov, reţinut pentru schingiuirea a doi câini