Amendă record pentru un bărbat care a abandonat șapte căței 

Bărbatul a primit o amendă în valoare de 12.000 lei

Un bărbat din Bihor, care a aruncat în faţa unei case o plasă cu 7 pui de câine, a fost găsit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor. El a primit o amendă uriaşă nu doar pentru abandonarea patrupezilor, ci şi pentru că nu a sterilizat-o din timp pe mama acestora, potrivit ziare.com.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Bihor, plasa plină cu căţei a fost găsită în urmă cu două săptămâni de proprietarul unei case din Paleu.

Plasa fusese aruncată dintr-o maşină, după cum a relatat persoana dispecerului de la numărul 112. La faţa locului au ajuns, în scurt timp, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor. Ei au constatat că puii de câine erau recent născuți. „Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil”, scrie în înformarea polițiștilor. Poliţiştii au identificat şi autoturismul, și persoana care a abandonat câinii. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”. Ca urmare, pentru abandonarea celor șapte pui de câine, bărbatul s-a ales cu amendă în valoare de 12.000 lei, iar pentru nesterilizarea mamei acestora, a mai primit o amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot mai multe cazuri de de tuse convulsivă