Rețea de stații meteo amplasată pe Via Transilvanica

A fost finalizată instalarea rețelei de stații meteo de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud

Administratorul Via Transilvanica, Asociația Tășuleasa Social (ATS), a încheiat un parteneriat cu organizația Meteo.BN pentru instalarea unei rețele de stații, potrivit g4media.ro. Via Transilvanica este un traseu turistic de lungă distanță de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este un traseu de drumeții tematice din România, cu o lungime totală de 1.262 de kilometri, care începe la Putna, Suceava, străbate 10 județe și se termină la Drobeta Turnu‑Severin. Drumul promovează diversitatea culturală, etnică, istorică și naturală a Transilvaniei, Bucovinei și Banatului montan.

Potrivit inițiatorilor Via Transilvanica, nu există vremea rea ci numai echipament nepotrivit, Meteo.BN a finalizat instalarea rețelei de stații meteo de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud.

„Și totuși, cum o fi vremea? Cine a fost deja pe Via Transilvanica știe că ziua de drumeție poate arăta în nenumărate feluri, în funcție de vreme. (…) Mihai Bălan, de la Meteo.BN, știe cel mai bine ce date trebuie urmărite și cum se face o prognoză corectă, localizată, pentru că atunci când pleacă drumeții la drum, nu sunt suficiente aproximări sau presupuneri. (…)

De curând, Meteo.BN a finalizat instalarea rețelei de stații meteo de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. Avem și o listă cu fiecare dintre ele, le poate urmări oricine de acasă. Mihai va face în continuare prognoze, așa că vă sugerăm să îl urmăriți, mai ales dacă planificați o drumeție prin Bistrița-Năsăud”, au relatat inițiatorii Via Transilvanica.

Via Transilvanica este o inițiativă a lui Alin Ușeriu, președintele ATS. Este vorba despre un traseu de 1.400 km prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice. Amenajarea sa a durat patru ani și jumătate, cu o investiție de 1,6 milioane de euro și sprijinul a 8.000 de voluntari.

Ministrul Agriculturii, despre roșiile de la Glodeanu-Sărat: Sunt bune de mâncat