Trei case din Italia, cumpărate cu trei dolari de o femeie

Femeia, care locuiește în California, a renovat exteriorul a două case

Orasel italian
Orasel italian

O femeie din California a cumpărat trei case abandonate dintr-un sat din Sicilia, cu un preț total de 3,30 dolari. În multe localități părăsite din Italia sunt scoase la vânzare case la prețuri incredibil de mici în încercarea de a atrage locuitori, potrivit digi24.ro.

 Rubia Daniels a auzit pentru prima dată despre casele ieftine din Italia a vrut să se convingă cu ochii ei că informațiile erau adevărate.

„Am fost uimită. A fost unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le vezi cu ochii tăi ca să se convingi că este adevărat. Am verificat informațiile, și în trei zile mi-am luat bilet de avion, mi-am închiriat mașină și cameră la hotel și am plecat”, a povestit Rubia Daniels. După zece zile petrecute în Mussomeli, un orășel din Sicilia, ea a cumpărat trei  case dărăpănate. Pentru fiecare a dat doar 1 euro (sau 1,10 dolari). Tranzacția a fost confirmată de o organizație care se ocupă de vânzarea de case cu doar un euro în Mussomeli. Rubia Daniels, care s-a mutat din Brazilia în California în urmă cu 30 de ani, a spus că orașul italian i-a amintit de casa copilăriei ei.”Oamenii au fost foarte primitori și toată lumea și-a dorit să bea o cafea cu mine. Agenții imobiliari m-au îmbrățișat ca pe o soră – au fost alături de mine în fiecare zi cât timp am stat acolo”, a spus Daniels.

Femeii i-a plăcut și ideea de a restaura o casă abandonată.

„Este un concept de mediu. Trebuie să începem să refacem lucrurile pe care le avem deja”, a spus femeia, care a adăugat că are planuri diferite pentru fiecare dintre noile ei case. „Vreau ca cea la care lucrez acum să fie o galerie de artă. Una dintre case o voi păstra să locuiesc în ea, iar pe cea de-a treia, care este și cel mai mare proiect al meu, vreau să o transform într-un centru de relaxare, de care să profite comunitatea”, a adăugat ea. Proiectul de restaurare început în 2019 a fost oprit o perioadă din cauza pandemiei, dar acum a fost reluat. Femeia își împarte timpul între San Francisco și Mussomeli și de fiecare dată petrece cel puțin o lună în satul italian. Până acum, ea a finalizat exteriorul a două case.

Rețea de stații meteo amplasată pe Via Transilvanica