Zelenski, mesaj după ce Kalush Orchestra a câştigat Eurovision Song Contest 2022: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”

Ucraina a câștigat Eurovision 2022, fiind urmată de Marea Britanie şi Spania.

Președintele Volodimir Zelenski a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria Ucrainei la Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino. Kalush Orchestra, reprezentanţii Ucrainei, au câştigat Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino. Melodia „Ștefania” a obținut un total de 631 de puncte, 439 de puncte venind  din partea publicului. „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”, au transmis Kalush Orchestra de pe scena Eurovision 2022. Ucraina a câștigat Eurovision 2022, fiind urmată de Marea Britanie şi Spania.

Mesajul lui Zelenski: Mulţumesc Kalush pentru victorie, şi tuturor celor care ne-au votat!

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, a scris Volodimir Zelenski pe Facebook. „Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el. „Mulţumesc Kalush pentru victorie, şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a mai spus Zelenski. Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Ștefania”, o piesă dedicată mamelor.

Diferenţe uriaşe între votul juriilor naționale și votul telespectatorilor.

Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Podiumul ediției Eurovision 2022 arată astfel: Ucraina 631 de puncte (439 de puncte din partea publicului), Marea Britanie 466 de puncte, Spania 459 de puncte. Următoarele clasate au fost Suedia cu 438 de puncte şi Serbia 312 puncte. Republica Moldova a intrat în primele 10 clasate, pe locul 7, cu un total de 253 de puncte. În acest an, au fost diferenţe uriaşe între votul juriilor naționale și votul telespectatorilor. Ucraina este una dintre ţările care a beneficiat de o răsturnare de situaţie odată cu votul publicului. România a primit de la telespectatori doar 53 de puncte. La votul juriilor naționale, România se clasase abia pe locul 21 (12 puncte), primele trei locuri, după voturile juriilor naţionale, fiind ocupate de Marea Britanie 283, Suedia 258 și Spania 231 puncte.

Reprezentantul României la Eurovision2022 are o surpriză pentru fanii săi