Nervermind
Nervermind. Sursa foto: BBC.com

Spencer Elden, cunoscut ca „bebelușul Nevermind” a pierdut procesul intentat trupei Nirvana, după ce un judecător a respins plângerea pe care a formulat-o, potrivit digi24.ro.

Tânărul, acum în vârstă de 31 de ani,  care a apărut pe  coperta  albumului „Nevermind” din 1991, solicită despăgubiri financiare de la membrii formației

Coperta albumului „Nevermind” este considerată una dintre cele mai emblematice din istoria rockului, prezentând un bebeluş în pielea goală care înoată într-o piscină în căutarea unei bancnote de un dolar. Elden a recreat imaginea în anul 2016, cu ocazia împlinirii unui sfert de secol de la lansarea albumului. Albumul„Nevermind” a ocupat primul loc în topul vânzărilor, aducând stilul grunge la apogeu, după ce albumul s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare.


Elden a dat în judecată trupa anul trecut, acuzând-o de exploatare sexuală

Tânărul susține că imaginea lui de pe coperta albumului, unde apare dezbrăcat și urmărind o bancnotă de un dolar,  reprezintă un abuz sexual față de copii. Elden a susținut că imaginea i-a cauzat „stres emoțional extrem și permanent”, dar și pierderi din punct de vedere profesional și personal.

Judecătorul a decis că plângerea a fost depusă prea târziu pentru o presupusă exploatare, motiv pentru care Elden nu mai poate depune încă o dată pângerea, dar avocații săi au spus că vor face recurs. Elden a susținut că nu a putut să-și dea acordul că imaginea lui să fie folosită pe coperta albumului, solicitând despăgubiri de 150.000 de dolari. Membrii supraviețuitori ai trupei Nirvana au cerut respingerea procesului, susținând că argumentele lui Elden sunt nefondate. Avocații trupei au afirmat că Elden se bucură de notorietatea de a fi „bebelușul Nevermind”.

„A recreat fotografia în schimbul unor sume de bani de multe ori; are titlul albumului tatuat pe piept; a apărut într-un talk-show purtând un costum de culoarea pielii pentru a parodia coperta; a vândut copii ale copertei albumului cu semnătură pe eBay”, au spus aceștia.
Din cauza creșterii prețurilor la energie electrică, ArcelorMittal oprește activitatea a două furnale în Europa