Foto: Facebook

Goana după note trebuie eliminată din învățământul românesc, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în discursul susținut cu ocazia începerii noului an școlar, potrivit ziare.com. Ministrul afirmă că a constatat acest lucru la unii elevi dar și la mulți părinți, subliniind faptul că este convins de faptul că profesorii vor fi capabili să își evalueze elevii.

„Şcoala nu se face pentru notă”, a mai declarat ministrul Educației

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, competenţele, aşteptările elevilor şi ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului, sunt lucrurile importante pentru ei. Acesta a mai declarat că fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar astfel încât să fie eliminată  presiunea notei, fără să fie eliminată media generală la finalul fiecărui an de studiu.

„Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor. Goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru că ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a afirmat ministrul Educaţiei.

 Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, asigurarea unui curriculum care să fie la dispoziţia şcolilor şi a elevilor trebuie să asigure elevilor „şansa de a atinge potenţialul maxim”.

Modificări majore în anul școlar 2022-2023