Bărbat arestat preventiv, după ce a primit bani pentru a-și folosi influența la admiterea de la Școala de agenți de poliție din Câmpina

El a primit 3.500 de euro, în tranșe.

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a-și folosi influența asupra funcționarilor MAI, transmite DGA, potrivit g4media.ro.

 Bărbatul arestat a susținut că are influență pe lângă membrii comisiei

Bărbatul arestat a promis, pentru suma de 3.500 de lei, că va ajuta un copil la admiterea pentru Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. Cel care a făcut denunțul a fost chiar tatăl copilului, a mai precizat DGA, în comunicatul de presă remis luni.

La data de 30 septembrie a.c., la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Tribunalul Buzău a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile față de o persoană anchetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
Bărbatul a pretins că are influență pe lângă funcționari M.A.I. din cadrul comisiei de organizare și desfășurare a examenului de admitere la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina. El i-a promis denuntatorului că-l va ajuta pe fiul lui să promoveze examenul de admitere în cadrul acestei instituții de învățământ.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a inculpatului

DGA face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis DGA.

Cabana Caraiman din Munții Bucegi, cumpărată de către violonistul Alexandru Tomescu