Cabana Caraiman din Munții Bucegi, cumpărată de către violonistul Alexandru Tomescu

Cabana va fi restaurată, pentru a reintra în circuitul turistic.

Violonistul român Alexandru Tomescu a cumpărat cabana Caraiman din Bucegi, construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegi. Artistul vrea să restaureze cabana şi să o reintroducă în circuitul turistic.

Alexandru Tomescu a vizitat cabana ori de câte ori i-a permis timpul, pentru a face mici reparaţii şi îmbunătăţiri clădirii abandonate de mai mulţi ani

Fostul proprietar a fost un om de afaceri britanic care a deţinut clădirea 16 ani. Cabana a fost scoasă la vânzare în anul 2019, pentru suma de 200.000 de euro,  cetăţeanul britanic negăsind un cumpărător, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul britanic a negociat cu Alexandru Tomescu, timp de şase luni, cu ajutorul intermediarilor, preţul final fiind undeva la mai puţin de 200.000 de euro. Alexandru Tomescu plănuieşte să restaureze cabana Caraiman, care ar urma să reintre în circuitul turistic. Potrivit artistului, cabana ar urma să ofere adăpost celor care au nevoie de ea, acesta fiind scopul pentru care a fost construită. Violonistul caută informaţîi despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi, deoarece vrea să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil.”Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar și cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat Tomescu.

Potrivit siteului emunte.ro, construcția cabanei a presupus cheltuieli foarte mari, transportul materialelor de construcție fiind dificil, din cauza lipsei drumurilor amenajate

Materialele au transportate pe bucățele, folosindu-se funicularul Fabricii de Hârtie din Bușteni, cai, măgari și căruțe. ”Clubul Carpatin Român” (CCR) s-a confruntat cu lipsa muncitorilor, care fugeau din cauza climatului alpin. Din cauza lipsei fondurilor,  membrii CCR au organizat serate dansante și au încercat prin diferite metode, să obțină finanțare din partea Oficiului Național de Turism (ONT). Pentru a primi sprijin financiar din partea ONT, ei l-au invitat pe directorului Oficiului, Sergiu Dumitru, la o petrecere  organizată la restaurantul ”Modern”, acesta angajându-se să dea o sumă modestă, dar necesară pentru construirea adăpostului de pe Caraiman.

Ministrul Gabriela Firea: Tinerii și familiile la început de drum vor putea lua credite în condiții avantajoase