O pagină de Facebook susține că UM 01803 își cheamă rezerviștii

Ordinul pare, la o primă vedere, autentic. Cu toate astea, nu există, în acest moment, o confirmare oficială din partea MAE

Sursă: Facebook

O postare pe o pagina de Facebook stârnește controverse online. Mai exact, autorii sau autorul a publicat o fotografie a unui presupus ordin de chemare a rezerviștilor la exerciții și antrenamente de mobilizare, semnat de Ministerul Apărării Naționale (Centrul Militar Județean Călărași) și datat în 14 aprilie 2021.

Cee ce se poatea din fotografia postată este că ordinul deține inclusiv o parafă, ce pare a fi autentică, la o primă vedere, a instituției militare mai devreme menționate. Cu toate că pagina în cauză, cea care a postat fotografia, pare să insinueze anumite legături, până la confirmarea informațiilor, din surse oficiale, nu putem ști care este adevăratul motiv pentru care MAE ar lua decizia de a-și chema rezerviștii.

„Rezerviști chemați pentru a fi înregistrați si a se verifica starea lor de sănătate. Chemarea lor este și din cauza tot mai tensionată dintre Rusia și Ucraina. Ar o nebunie si sinucidere curată ca România să se amestece in acest conflict. Acest lucru este de neaceptat și nu dorim cât timp nu este în pericol indepedența României. Ne iubim țara dar nu este conflitul nostru și este treaba lor”, se scrie pe o pagina de Facebook, alăturat fotografiei din antetul acestui articol.

Citește și: Din ce în ce mai mulți români sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex