Oana Lovin și Codruța Cerva, amendate pentru scandalul de la Ministerul Sănătății

Cele două au avut cuvinte grele pentru fostul secretar de stat, Andreea Moldovan

Medicul Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, demisă de premierul Cîțu, a plecat de la minister în huiduielile protestatarelor Oana Lovin (videochatista Sparanghel) și Codruța Cerva. Pentru vorbele grele, pentru orice ființa căreia îi sunt adresate, dar și pentru scandalul pe care l-au făcut în fața ministerului, Lovin și Cerva au fost amendate de către jandarmi, cu 400 de lei.

„Ați omorât oameni cu bună știință, criminalilor! Afară, afară din țară cu voi, trădători de țară! Criminali! Criminalilor! Criminalo, marș! Marș, criminalo!”, a strigat una dintre femei la adresa medicului Andreea Moldovan.

Cele două protestatare nu s-au limitat la jignirile aduse medicului, mai mult, au fost agresive fizic și verbal cu un susținător al fostului ministru Voiculescu, căruia i-au turnat cafea „accidental” în cap, dar i-au tras și un șut în fund.

„În legătură cu incidentul din data de 14 aprilie a.c., din zona Ministerului Sănătății, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Persoanele implicate in incident au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 400 de lei pentru provocarea și participarea la scandal în locuri publice, în conformitate cu prevederile art. 2, pct 24 din Legea nr. 61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (republicată)”, a transmis Jandarmeria Capitalei, citat de Ziare.com.

Lovin a făcut-o cunoscută pe Andreea Moldovan

Într-un live al Oanei Lovin, aceasta a afirmat că ea este cea care a făcut-o cunoscută pe Andreea Moldovan.

„Tema linșajului este Oana Lovin videochatista versus medicul Andreea Moldovan. Oamenii sunt foarte ultragiați, foarte afectați, de faptul ca o videochatistă nenorocită  își permite să numească un medic «Fă, nenorocito!» și unde a ajuns țara asta, având în vedere că este un medic de renume, care a făcut atâtea, care a studiat afară, etc.

De ce nu ați promovat-o până acum pe marea doctorță, Andreea Moldovan, că până să o fac eu «fă nenorocito», nu ați vorbit de ea?”, a spus Oana Lovin în live.

Citește și: Nicușor Dan, rectifică: „panaramele” ar fi, de fapt, Oana Lovin și Codruța Cerva