Gabriel Firea: Primul ghid privind hărțuirea la locul de muncă intră pe circuitul de avizare ministerială. Este o premieră în domeniul prevenirii și combaterii hărțuirii sexuale

Femeile din România sunt în număr mare discriminate, izolate, plătite prost și de prea multe ori dezavantajate.

Hărțuirea morală și sexuală este un fenomen despre care se vorbește prea puțin, dar care este prezent în instituțiile publice și companiile private, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Primul ghid privind hărțuirea la locul de muncă intră pe circuitul de avizare ministerială. Este o premieră în domeniul prevenirii și combaterii hărțuirii sexuale.

Femeile din România sunt în număr mare discriminate, izolate, plătite prost și de prea multe ori dezavantajate. Suntem pe locul 26 din 27 în Europa, deci la coada clasamentului realizat de Institutul European pentru Egalitate de Gen. Anul trecut, 354 de femei au fost hărțuite de soți și parteneri, dar și de către persoane cunoscute, cum sunt colegi de serviciu. „Tot anul trecut, a fost pronunțată o decizie împotriva statului român într-un proces deschis la CEDO de o angajată hărțuită într-o instituție de stat și care ale căror plângeri au fost tratate superficial. Ghidul privind hărțuirea pe criteriu de sex și hărțuirea morală la locul de muncă este o premieră pentru România. Documentul a fost elaborat de specialiștii Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ANES, împreună cu Institutul Român Pentru Drepturile Omului și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Am preluat în forma finală toate observațiile solicitate de sindicate și patronate pentru avea un document util pentru victimă și ușor de pus în practică de angajatori”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Analizăm propunerea prin care plângerea să fie asumată de către victimă și nu o hârtie anonimă, evident cu protecția reclamantului.

Am avut o ultimă întâlnire cu cele mai reprezentative sindicate și patronate din România: Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, Violeta Andrei, președinta organizației de femei a BNS, Florentina Enache, reprezentanta CNSLR Frăția, Ioana Stoica, președinta Federației Sindicatelor din Servicii Comunitare de Utilități Publice, Dorin Negrău, reprezentant Confederația Sindicatelor Democratice din România, Dumitru Fornea, secretarul general al Confederației Sindicale Naționale Meridian, Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, Radu Ianoș, reprezentant Concordia. De asemenea, le mulțumesc pentru tot sprijinul secretarului de stat Cristian Vasilcoiu și directorului juridic al Ministerului Muncii, Edi Corjescu. Acest ghid este un instrument important, pe care dorim să-l implementăm în toate instituțiile și care va fi sprijin real pentru angajați, dar și pentru angajatori. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES – ANES, va oferi suport, îndrumare și coordonare metodologică instituțiilor publice şi companiilor private pentru aplicarea măsurilor din acest document.

Unele cursuri universitare din România vor fi reduse la doi ani