Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Operatorii din turism nu sunt uitați: se pregătește un ajutor în valoare de 2,5 miliarde de lei, după ce ministrul Economiei, Claudiu Năsui, și-a dat acordul pentru această finanțare.

Declarația a fost făcută de președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, care, de asemenea, a insistat și pe faptul că Ministrul Economiei și-a dat acordul pentru această finanțare.

Cel mai important lucru care s-a discutat a fost alocarea resurselor bugetare pentru Măsură 2, alocarea a 20% din diferența cifrei de afaceri pentru operatorii din industria turismului, industria ospitalității”.

De asemenea, Mischie a adăugat că, după obținerea acordului de la Claudiu Năsui, următoarea oprire a operatorilor din turism va fi la Ministerul de Finanțe, mai exact la Claudiu Nazare care trebuie să aloce încă 1,5 miliarde pentru a fi completă această suma.

40% din salariul minim brut pe economie

În același context, a fost discutată și schema prin care statul ar putea acoperi 40% din salariul minim brut pe economie.

A fost discutat programul propus pentru industria ospitalității, 40% reducere din salariul minim brut pe economie pe exercițiul 2021-2027, cu aceste taxe suportate din PNRR și a fost făcută propunerea de către industrie pentru refacerea Măsurii 3, în așa fel încât banii din această măsură să ajungă la cei îndreptățiți”, a mai spus șeful HORA.

Atât bugetul actual, cât și legislația în vigoare vor reprezenta două etape definitorii pentru a putea fi stabilită data la care vor începe plățile.

În momentul acesta, principala frână și pentru măsurile de ajutorare Covid, 1,2 și 3, și pentru această este bugetul, Legea bugetului, care trebuie să apară că să poți să începi să faci plățile”, a adăugat ministrul Economiei.

Citește și: Sibiul, în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene