Simonis: „Aveți un buget atât de mic pentru că trebuia să fiți demis”

„Văd pancarte cu 'Vlad, nu esti singur'. Pai ce faceți, sunteți de la matrimoniale, îi cautați partenere?”, a declarat Simonis, în plen

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat în cursul zilei de astăzi, în cadrul dezbaterii moțiunii simple din Camera Deputaților împotriva ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că s-ar fi așteptat la altceva din partea ministrului, în condițiile în care Voiculescu a criticat practicile predecesorului său, Nelu Tătaru. „Ați spus că ati găsit un mare dezastru, dar ultimii doi miniștri ai Sanatații au fost domnul Costache, un dezertor, și domnul Tataru, aici de față”, a spus Simonis, menționând că nu spera ca actualul ministru să facă minuni în cincizeci de zile, însă că se aștepta să rezolve problemele acuzate de acesta anterior.

La rândul lui, ministrul Sănătății a punctat faptul că, înaintea celor trei miniștri liberali funcțiile ar fi fost ocupate de miniștri social democrați, sugerând că dezastrul actual din sănătate ar fi consecința guvernării PSD. „Ați spus ca 12 miniștri ai Sanatații au fost de la PSD. Dar n-ați zis câți miniștri ai sănătații au fost în total – 30. Ați zis de Achimas Cadariu, pai a fost ministru în guvernul Cioloș, înteleg că domnul Cioloș e unul din groparii sistemului de sănătate?”, a replicat Alfred Simonis, liderul social democraților de la Camera Deputaților.

Alfred Simonis, către Vlad Voiculescu: „V-au prins cu musca pe caciulă și ați acceptat”

„Ați apărut în documentarul Colectiv. Aveți de gând să faceți și partea a II-a despre Matei Balș, veți fi erou și în filmul acesta?”, i-a mai spus Simonis lui Voiculescu, într-o încercare de ironie.

Reamintim că social democrații au depus, în cursul zilei de miercuri a săptămânii trecute, în plenul Camerei, o moţiune simplă denumită „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 deputaţi social-democraţi. Deputații PAUR au anunțat că se alătură moțiunii. De altfel, liderul formațiunii, George Simion, a declarat astăzi în plen că „avem 21 de morți și n-am văzut măsurile, domnule ministru, pe care le-ați promis. În spitale se plimba mortul de la unul la altul. Una vorbim Și alta fumăm. Am văzut că a venit taticul Cioloș să vă ia apararea. Din pacate, spitalele din România sunt instituții de omorât români”.

Vlad Voiculescu s-a apărat cu: „Nu știu ce fumează domnul Simion”.

Citește și: Voiculescu, în plen: „Ați început să scrieți această moțiune înainte să fiu numit ministru”