Pacepa, fostul șef al Direcției de Informații Externe, a murit de Covid-19

În anul 1987 Mihai Pacepa publica „Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief”, prima carte care dezvăluia ororile comise de regimul comunist

Fostul şef al Direcţiei de Informaţii Externe din era comunistă, Ion Mihai Pacepa, a decedat, la 14 februarie 2021, la vârsta de 93 ani, de Covid-19, anunță Hotnews.ro. Informaţia a fost făcută publică într-un editorial publicat în Epoch Times de publicistul Ronald J. Rychlak, o veche cunoștință a lui Pacepa, cu care acesta a scris lucrarea „Dezinformarea”.

„În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane USD şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România n-au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” pentru cei care l-au cunoscut, a fost chemat la cele veşnice”, a scris publicistul Ronald J. Rychlak, în urma decesului lui Ioan Mihai Pacepa.

Ioan Mihai Pacepa s-a născut în anul 1928, în București, studiind chimia alimentară la Universitatea Politehnică din Bucureşti. În timpul facultății, acesta era recrutat de serviciile secrete ale Republicii Socialiste România, organizație cunoscută și sub numele de Securitate. În 1955, acesta făcea un pas înainte și era repartizat la Serviciul de Informații Externe, ulterior devenind și consilier pentru dezvoltare industrială şi tehnologică. În acest fel, Pacepa devenea omul de bază al lui Nicolae Ceaușescu.

În 1978, Ioan Mihai Pacepa întorcea armele împotriva regimului comunist și fugea în Statele Unite ale Americii, urmând ca în 1987 să publice celebra lucrare „Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief”, carte de referință în ceea ce privește dezvăluirile din interiorul regimului comunist. În anii următori, cartea sa a fost publicată în 27 de țări, punând într-o lumină cel puțin neplăcută comunismul din fostul bloc sovietic.

Citește și: Ceaușescu, dictatorul pe care erai obligat să-l iubești necondiționat