Tal Haimi, românul ținut ostatic în Fâșia Gaza, a murit 

Din primele informații, el ar fi fost ucis de Hamas în același timp în care au fost uciși alți oameni care au fost răpiți din kibbutz.

Foto: Pixabay.com

Tal Haimi, românul ținut ostatic Fâșia Gaza, a fost declarat decedat. El ar fi fost ucis de Hamas în același timp în care au fost uciși alți oameni răpiți din kibbutzul pe care îl fondase străbunicul bărbatului de la Buzău, potrivit digi24.ro.

Din primele informații, el ar fi fost ucis de Hamas în același timp în care au fost uciși alți oameni care au fost răpiți din kibbutz.

 Familia lui a fost anunțată miercuri seară. Cu doar trei luni în urmă, Tal Haimi și-a pierdut mama, Esti, după o luptă cu o boală gravă. El avea trei copii, gemeni, de 9 ani, și un băiat de 6 ani. Ambasada Israelului în România a transmis că este „profund îndurerată” de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română, răpit de Hamas pe 7 octombrie. 

Soţia lui Tal, Ella Haimi, a venit la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor.

„În acest moment de grea încercare, ne îndreptăm gândurile de compasiune şi susţinere către familia îndurerată. Ella, suntem alături de tine şi de rudele tuturor celor ucişi în mod barbar de teroriştii Hamas! Fie memoria lor binecuvântată!”, se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România. 

Românul luat prizonier de teroriștii Hamas a fost răpit din kibbutzul pe care îl fondase străbunicul lui de la Buzău, venit în Israel după cel de-al Doilea Război Mondial. Localitatea este la 4 kilometri de Fâșia Gaza și la 9 kilometri de Egipt. În octombrie, soția lui a venit în țară ca să ceară guvernului de la București să se implice pentru eliberarea soțului său. Ea spunea atunci că și-a pregătit copiii pentru ce este mai rău. Tânăr din Olt mort după ce a încercat să ascundă droguri în gură