Comisar ANPC agresat în timpul unui control la un motel

În urma controalelor, au fost descoperite mai multe nereguli, cum ar fi cearceafuri pătate, produse expirate, excremente de rozătoare în depozitul de veselă

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu sursa foto youtube

Un comisar din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Constanţa a fost agresat după un control la un motel din Caraş-Severin de către proprietarul imobilului. În urma controalelor, au fost descoperite mai multe nereguli, cum ar fi cearceafuri pătate, produse expirate, excremente de rozătoare în depozitul de veselă. Unitatea a fost amendată cu 8.000 de lei, potrivit digi24.ro.

Reprezentanţii ANPC au anunţat că a fost făcut un control la Motel Camping Silvia din satul Sadova Veche, judeţul Caraş-Severin.

 Comisarii ANPC au găsit în spaţiile de cazare saltele fără protecţie, pereţi şi tavane cu porţiuni ale tencuielilor fisurate, cearceafuri cu porţiuni pătate, saltele îngălbenite, fără plasă anti-insecte şi fără plan de evacuare. Pentru aceste nereguli a fost dată o amendă de 3.000 de lei. Controlul a continuat în zona bucătăriei şi a barului de zi, fiind găsite produse cu termen de valabilitate depăşit, ustensile neprofesionale, cotlet de porc în curs de recongelare, ceafă şi cotlet de porc achiziţionate vrac şi găsite feliate şi ambalate în pungi de pâine. De asemenea, cloramina utilizată avea termenul de valabilitate depăşit.

De asemenea, în depozitul de veselă au fost găsite excremente de rozătoare. Pentru toate aceste nereguli a fost dată o amendă de 5.000 de lei. 

Echipele de control au mai constatat că în documentele prezentate unitatea era încadrată la hostel, Acest lucru deşi în exterior era afişat Hotel Silva , fiind aplicat un avertismeny, propunând încetarea practicii comerciale incorecte. La finalul controlului, două femei comisar ANPC care se urcaseră în maşină şi urmau să plece au fost oprite de către un bărbat care a afirmat că este proprietarul clădirii în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de cazare. Acesta a cerut explicaţii pentru sancţiunile acordate. La un moment dat, el a început să vorbească urât cu cele două femei, a scos cheia din contact şi a lovit-o pe una dintre ele cu palmele peste mâini.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a reacţionat în urma acestui incident

„Noi distrugem turismul?! Nu cei care nu observă excrementele de şobolan în vecinătatea alimentelor. Noi greşim că nu îi consiliem?! Cum ar suna: „Măi, măi, măi, singurul şobolan admis într-o bucătărie este Ratatouille, personajul din desenul animat cu acelaşi nume!” sau „te consiliem să faci curat, poate să te şi speli… Jegul nu este ingredient tolerat în alimentaţie publică”. Ce alte astfel de sfaturi ar trebui să dăm? Prevenţia din mintea unora este de bezna minţii mele! Place cum sună probabil…”, a declarat Horia Constantinescu. El a subliniat că ANPC joacă rolul de Cenuşăreasa al instituţiilor de control. Tal Haimi, românul ținut ostatic în Fâșia Gaza, a murit