„Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown”

Potrivit reprezentantului României la OMS, specialiştii nu au fost consultaţi în vederea unei viitoare carantinări

Chiar dacă în ultimele zile, numărul de noi cazuri de infectări cu Covid au fost ceva mai scăzut, fapt pentru care nu se impune o carantinare totală în perioada următoare, deputatul PSD, Alexandru Rafila consideră că totuși este nevoie de măsuri de protecție a populației. Totodată, acesta a precizat că în cazul în care va ajunge premier nu exclude un lockdown.

Lockdownul e generat de realitatea de pe teren. Aceste afirmaţii, eu nu pot să mi-o asum. Dacă aş fi premier nu mi-aş putea să-mi asum să mint. Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown. Aş genera o radiografie reală a sistemului de sănătate din România. Toate aceste poveşti că specialiştii au spus şamd. au fost nişte neadevăruri. Specialiştii nu au fost consultaţi. Există un comitet care nu a mai fost convocat de trei luni

Alexandru Rafila, deputat PSD

 „Mi se pare că se s-a întâmplat în campania electorală, chiar şi ulterior, foarte multă bravadă. Trebuie să fim decenţi, reţinuţi. Când facem aprecieri trebuie să le facem după ce reflectăm foarte mult. Domnul Orban garanta 100% că nu vom avea un lockdown în România. În loc să spună că cifrele sunt astea şi că vom lua măsuri să protejăm cetăţenii, din dorinţa unui populism exagerat a dat garanţii pe care nimeni nu poate să le dea.” a afirmat deputatul PSD, la Adevărul live.

Rafila a făcut o trimitere la Germania, care de miercuri va intra în lockdown, până pe 10 ianuarie, ca urmare a evoluției epidemiologice.

„Vedeţi ce se întâmplă în Germania, o ţară cu un potenţial medical foarte mare, care a ajuns la un lockdown. În România situaţia nu e cu mult mai bună decât în Germania, probabil doar în imaginaţia unora. Am ajuns într-o situaţie în care domnul Raed Arafat a declarat că nu mai sunt locuri la ATI Bucureşti. Aşa e în toată ţara. Chiar dacă sunt paturi, nu există personal”, a mai adăugat medicul Alexandru Rafila.

Citește și: Ciucă demontează știrile false legate de lockdown

#News