27 milioane dolari, prima ofertă la IAR 99 Șoim

Elbit Systems Ltd. a câștigat un contract pentru prima fază a programului de modernizare a avioanelor trainer IAR-99 Standard

Compania israeliană Elbit Systems Ltd. a anunțat că că a câștigat un contract în valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari de la Avioane Craiova, pentru prima fază a programului de modernizare a avioanelor trainer IAR-99 Standard ale Forțelor Aeriene Române.

Contractul va fi executat pe o perioadă de patru ani și include suport logistic integrat. Conform contractului, Elbit Systems va echipa aeronava IAR-99 Standard cu sisteme avansate de avionică și sistem de instruire „Embedded Virtual Avionics”, precum și capacități de „Close Air Support” și capacități „Air to Air”.

Revitalizarea avionului va facilita o tranziție eficientă a piloților RoAF către operarea avioanelor de vânătoare avansate de tip F-16. Armata română a decis să modernizeze ultimul lot de aeronave de antrenament și bombardament la sol IAR 99 Șoim. Ultimul avion produs integral în România, “Șoim”-ul este catalogat drept unul dintre cele mai bune aeronave de antrenament la clasa sa. Forțele Aeriene Române dispun de 20 de astfel de aparate, din care doar jumătate au fost modernizate la standardele NATO.  

Suntem onorați să oferim sprijin continuu pentru Forțele Aeriene Române. Acest program de actualizare urmează o serie de tehnologii livrate de Elbit Systems către aviația militară română în colaborare cu companii românești, inclusiv upgrade-uri la scară largă pentru diferite avioane, precum și furnizarea de capabilități avansate pentru elicoptere

Yoram Shmuely, directorul general al Elbit Systems Aerospace

Elbit Systems este o companie care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume. Prin subsidiarele sale din toată lumea, Elbit Systems produce sisteme în domeniul aerospațial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spațiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date și comunicații, sisteme radio și cibernetice și muniții.

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie. Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale).

Hashtag News