O pereche de blugi Levi’s a fost vândută cu aproape 90.000 de dolari

Pe eticheta din interiorul blugilor scrie: ”Produs fabricat prin muncă albă”, un slogan adoptat de compania de denim după Legea de excludere a Chinei din 1882, care interzicea intrarea muncitorilor chinezi în Statele Unite

O pereche de blugi Levi’s, datând din anii 1880, a fost descoperită într-o mină abandonată. Blugii au fost scoși la licitație pentru suma de 87.400 de dolari.

Pantalonii au fost găsiți într-o mină abandonată. Descoperirea a fost făcută de către arheologul Michael Harris.

Perechea de blugi Levi’s a fost vândută în cadrul Durango Vintage Festivus, o sărbătoare care, timp de patru zile, celebrează denimul

Blugii, care au un dispozitiv de reglare a cataramei, au fost achiziționați de Kyle Hautner și Zip Stevenson.

Hautner a plătit 90% din preț, în timp ce Stevenson a contribuit cu restul de 10%.

Stevenson, care deține un atelier de reparații numit Denim Doctors din Los Angeles, a spus că pantalonii au fost o descoperire rară.

Acești blugi sunt extrem de rari. În plus, au o mărime potrivită și nu sunt uzați” a declarat bărbatul pentru CNN, potrivit publicației Upi.com.

Stevenson a precizat că încă există câteva perechi de Levi’s din aceeași perioadă de timp, dar acestea sunt expuse în muzee.

Și această pereche de blugi va fi, într-un viitor apropiat, expusă la muzeu

Totuși, perechea scoasă la licitație, ar putea fi purtată doar cu câteva reparații minore.

Noii proprietari au spus că blugii sunt acum păstrați într-o cutie de valori lângă Denim Doctors și pot fi vizionați cu programare.

Ei au adăugat că speră să vândă pantalonii unui muzeu, pentru a fi expuși public.