Greta Thunberg / foto: preluare Știrile PRO TV

Greta Thunberg, mica activistă de mediu din Suedia, a lansat un avertisment dur, criticând din plin industria modei. Aceasta este de părere că industria mai devreme menționată ar contribui masiv la schimbările climatice.

Iar dacă este să analizăm modul în care această industrie se dezvoltă, tindem să-i dăm dreptate. În primul rând, se propagă ideea consumerismului, în al doilea rând pentru producția efectivă de haine este necesară o cantitate impresionantă de apă. Nu o spunem noi, nu o spune Greta Thunberg, o spun oamenii de știință și specialiștii. În plus, în ceea ce privește emisiile de carbon, industria este responsabilă pentru aproximativ 8% din totalul de pe întreaga planetă.

Greta Thunberg nu și-a mai cumpărat un articol vestimentar de trei ani

Greta Thunberg, în vârstă acum de 18 ani, a apărut pe coperta revistei Vogue Scandinavia. Mai mult aceasta a acordat un interviu publicației, în care, printre altele, a vorbit despre schimbările climatice provocate de consumerismul exacerbat, atunci când vorbim despre haine.

Activista a mărturisit că nu a mai cumpărat haine de trei ani de zile, iar acum trei ani, magazinul preferat de aceasta a fost un second hand.

„Împrumut haine de la oameni pe care îi cunosc”, a mai spus Greta Thunberg, avertizând că practica consumerismului este una extrem de periculoasă mediului înconjurător, cu toate că, la prima vedere, poate părea a fi inofensivă.

Citește și: După Tokyo 2020, tragem linie și socotim