Plantație de canabis și ciuperci halucinogene, într-o pădure de lângă Cluj-Napoca

Cultura de canabis destinată comercializării avea 41 de plante.

O cultură cu 40 de plante de canabis a fost descoperită de polițiști într-o pădure din apropierea municipiului Cluj-Napoca, doi traficanți fiind reținuți, potrivit ziare.com.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie-octombrie, doi bărbați, cu ajutorul celui de-al treilea, ar fi înființat și întreținut o cultură de canabis destinată comercializării, de 41 de plante, în cantitate de aproximativ 24 de kilograme de masă verde

”La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat trei percheziții domiciliare, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. A fost descoperită o cultură outdoor, cu peste 40 de plante de cannabis, iar două dintre cele trei persoane au fost reținute”, a comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

Cei trei s-ar fi deplasat la respectiva cultură, iar ulterior, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj,  aceștia au fost depistați în trafic. În autoturismul cu care mergeau a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,2 kilograme de cannabis, plante recoltate recent și fragmentate.

Oamenii legii au efectuat percheziții domiciliare la cei trei bărbați, fiind descoperite și ridicate 35 de grame de MDMA, peste un kilogram de cannabis, ciuperci cu efect halucinogen, dar și o instalație de ventilare, fertilizatori, kituri pentru creșterea fungilor, pungi transparente cu o substanță solidă, sub formă de cristale de culoare gălbuie-maro

De asemenea, au mai fost găsite 3 telefoane mobile, o unitate centrală și 4 cartele telefonice. În urma perchezițiilor au mai fost descoperiți 56.090 de lei, peste 600 de euro, 300 de dolari, 210 lire sterline, cântare electronice de precizie, alături de diverse tipuri de fragmente de plante, frunze și muguri în mai multe recipiente, urmând a fi stabilă proveniența și cantitatea totală a acestora. După administrarea probatoriului, în cauză a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a celor doi bărbați, în vârstă de 29 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj,  jandarmidin cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj”, a transmis IPJ Cluj într-un comunicat de presă.

Fabrica de zahăr de la Luduș, preluată de către un grup de fermieri români