Situație scandaloasă la un liceu din Arad, din cauza comportamentului profesorului de religie

Acesta este acuzat de limbaj obscen față de unele eleve.

Dosar penal pentru un profesor de religie din Arad, acesta fiind cercetat pentru purtare abuzivă. Dascălul este acuzat că ar fi jignit, în repetate rânduri, mai multe eleve de liceu, potrivit digi24.ro. Cazul a ieșit la iveală odată cu mai multe videoclipuri postate pe TikTok, în care adolescentele reclamă comportamentul profesorului, filmările ajungând la polițiști, care s-au sesizat din oficiu.Î n paralel, și conducerea școlii va analiza cazul în cadrul unei comisii de cercetare disciplinară.

În videoclipurile publicate pe TikTok, elevele, care sunt în clasa a XII-a, povestesc despre comportamentul profesorului la orele de religie

Elevele vorbesc despre exprimări obscene, jigniri repetate până la remarci total nepotrivite în sala de clasă ale dascălului în vârstă de 45 de ani. Ceilalți profesori susțin că nu ar fi prima oară când i se reproșează limbajul de la ore.”Este un profesor foarte deschis cu elevii, iubit de elevi, care are o relație apropiată. Au mai fost anumite discuțîi la un moment dat, că se depășesc anumite limite în discuțiile de la ora de religie”, a declarat Laura Putnic, director al Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”.

În urma celor două sesizări primite, conducerea școlii a deschis o anchetă

„Domnul profesor a spus că îi pare foarte rău, și-a cerut scuze și a spus că nu dorește să comenteze mai mult de atât. Nu e normal ca un elev să se simtă jignit la nicio oră, cu atât mai puțîn la ora de religie”, a mai declarat Laura Putnic, director.

Marius Göndör, inspector general ISJ Arad a declarat că a fost primită o reclamație la ISJ care a fost înregistrată, privind un incident cu un profesor de la un liceu din Arad.

Conducerea ISJ a început o anchetă, urmând să se ia declarații de la fiecare din părți, până la finalul săptămanii urmând să existe o concluzie legată de incident. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că întotdeauna, cele prezentate pe rețelele sociale trebuie privite printr-un filtru instituțional, deoarece nu e obligatoriu să fie adevărate.”Admițând că pot fi adevărate, evident că școala are pârghii să sancționeze profesorul respectiv. Important pentru noi e să nu le trecem cu vederea, să dăm un semnal foarte clar că nu suntem de acord cu comportamente deviante ale cadrelor didactice, evident nici ale elevilor”, a mai declarat Ion Sorin.

Polițe RCA obligatorii pentru utilizatorii de trotinete electrice