Lucrările de modernizare a Cazinoului din Constanța, finalizate în mai 2024

Anunțul a fost făcut de către ministrul Dezvoltării

Lucrările de modernizare la Cazinoul din Constanţa se vor încheia în luna mai 2024, urmând să mai aibă loc o serie de lucrări suplimentare care nu fuseseră incluse în proiectul iniţial, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea. El s-a referit şi la stadiul lucrărilor la Cazinou, potrivit g4media.ro.

Adrian Veştea: Din câte vedem cu toţii, este într-un progres destul de bun pe vechiul contract.

„Urmează ca o parte din lucrările care au reieşit în urma proiectului şi după constatările făcute în momentul implementării acestor lucrări, urmează să fie realizate în urma unei proceduri de achiziţie care, de altfel, este în derulare. Compania Naţională de Investiţii va face tot ceea ce stă în putere ca acest obiectiv să fie redat cât se poate de repede publicului. Înţeleg că anul viitor, începând cu luna aprilie, mai cel târziu fiindcă lucrările suplimentare se vor întinde până în luna mai, vom avea un obiectiv care va fi finalizat şi care va fi pus la dispoziţia tuturor celor care fie sunt din Constanţa, fie vor vizita Constanţa, fiindcă înţeleg că va fi şi un muzeu la subsol şi vor fi o serie de spaţii destinată diverselor activităţi”, a mai declarat Adrian Veştea.

Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit în august 2022 după ce schelele de pe fațada superioară au fost date jos, în urma finalizării lucrărilor.

Constructorul, compania Aedificia Carpați a finalizat partea de sus a fațadei monumentului istoric. Reabilitarea Cazinoului are loc la patru decenii de la ultimele lucrări efectuate în anii 80 ai regimului comunist, când multe detalii arhitecturale și elemente originale au fost pierdute. Tot comuniștii au mai reabilitat Cazinoul în anii 1950-1953.

Studiu: Peste 60.000 de decese cauzate în Europa anul trecut de căldură