Tigări de contrabandă de 2 milioane de euro, ascunse între portocale pentru a fi introduse în România

Ţigările au fost sechestrate pentru continuarea cercetărilor.

Un român în vârstă de 40 de ani a fost reţinut de poliţişti după ce a vrut să introducă ilegal în România aproximativ 500.000 de pachete cu ţigări în valoare totală de peste două milioane de euro, potrivit digi24.ro.

El a folosit metoda capac, adică a ascuns țigările în spatele unor cutii cu portocale pe care le transporta pe ruta Bulgaria – Ungaria

. „În noaptea de miercuri spre joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, portocale pe ruta Bulgaria – Ungaria. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele cutiilor cu portocale, metoda capac, 968 de baxuri ce conţineau 484.000 de pachete cu ţigări de diferite mărci”, a comunicat ITPF Giurgiu. Ţigările, în valoare totală de peste două milioane de euro, au fost sechestrate pentru continuarea cercetărilor. Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, efectuează cercetări pentru uz de fals şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător. Faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Un bărbat a fost reținut după ce a furat dalele unei străzi din Germania