Se caută voluntari pentru igienizarea Lacului Tarnița

Deșeurile prezente în zona lacului afectează sănătatea cetățenilor și frumusețea zonei.

Iubitorii de natură sunt invitați să participe în perioada 7 – 9 iulie la o acțiune de igienizare a lacului Tarnița, organizată de Clubul Alpin Român. Înscrierile se vor realiza prin intermediul formularului de pe site-ul carcluj.ro. Este nevoie de 120 de voluntari, care vor acționa în jurul lacului de 25 km, dar și pe luciul de apă, pe o distanță de aproximativ 11 km în linie dreaptă, potrivit g4media.ro.

Voluntarii vor fi împărțiți în echipe pe uscat și grupe pe apă

Nu este necesară experiența anterioară la caiac/canoe, voluntarii beneficiind de instructajul necesar. Caiacele, canoele și bărcile sunt oferite de colaboratori din turismul de aventură și agrement. Programul începe vineri, 7 iulie, cu adunarea în tabăra de bază situată la coada lacului Tarnița, urmată de o seară cu muzica live lângă un ceaun cu mămăligă, brânză și smântână. Sâmbătă și duminică vor avea loc acțiunile de curățare a lacului. Lacul Tarnița reprezintă principala sursă de apă pentru numeroase localități din aval, inclusiv municipiul Cluj-Napoca. 

Deșeurile prezente în zona lacului afectează sănătatea cetățenilor și frumusețea zonei.

Lacul Tarnița este un lac de acumulare care se găsește între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, la vest de municipiul Cluj-Napoca. Cu o suprafață de cca. 215 ha și o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri, lacul Tarnița este una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj.  Meta va lansa o nouă rețea socială denumită Threads