Ludovic Orban / Foto: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a vorbit în cursul serii trecute despre intenția necontenită a celor de la PSD de a depune moțiuni de cenzură peste moțiuni de cenzură. În opinia premierului, guvernul pe care îl conduce și-a făcut treaba, astfel că o moțiune de cenzură nu poate fi decât o altă modalitate de a face propagandă politică, mai ales acum, în plină stare de alertă.

„Sub nicio forma. Am constiinta datoriei implinite si nu exista niciun motiv ca vreo formatiune politica din Parlament sa depuna o motiune de cenzura. De ce? Ca ne-am facut datoria? Ca muncim de dimineata pana seara? Ca am cautat sa gasim solutii pentru orice problema care a aparut? In conditiile specifice din Romania rezultatele masurilor pe care le-am luat sunt apreciate inclusiv de specialisti din strainatate. Chiar nu exista. E un demers politicianist care ii umple de ridicol si de penibil pe cei de la PSD ca bat toba cu motiunea de cenzura”, a afirmat Orban, miercuri seara, la Realitatea Plus.

Ludovic Orban recunoaște că PSD deține controlul în Parlament, însă adaugă faptul că se folosește de această putere pentru a destabiliza eforturile guvernului.

„PSD, care are o pondere parlamentara foarte mare, incearca sa promoveze tot felul de proiecte de lege pe care, de fapt, le-am adoptat prin ordonante de urgenta. Am adoptat o OUG cu suspendarea ratelor la banci, cu o larga adresabilitate pe o perioada de pana la noua luni, ordonanta care a intrat in vigoare. Ei, in paralel, au dat si ei o lege, au adaugat sa beneficieze de aceasta masura si cei rau platnici. Nu mi se pare normal. (…) Deci un soi de legiferare paralela peste ceea ce face Guvernul pentru a incerca sa arate ca si ei guverneaza sau le pare rau ca nu mai sunt la guvernare si atunci incearca, prin toate mijloacele, sa creeze perceptia ca ar fi si ei la guvernare”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban este de părere că PSD transmite mesaje negative populației

„In mare parte mai mult este propaganda politica, incearca sa mistifice realitatea, mint in fiecare zi, lanseaza tot felul de facaturi si de gogomanii in spatiul public, care nu au nicio legatura cu activitatea Guvernului si cu rezultatele muncii Guvernului. Nu este simplu sa actionezi pentru ca, din pacate, de multe ori, prin ceea ce fac liderii fostului partid de guvernamant si cativa aliati de-ai lor transmit mesaje negative la cetateni, pun la indoiala masuri care sunt absolut necesare, indeamna de multe ori la nerespectarea unor reguli, ceea ce poate duce la cresterea riscului de raspandire a virusului”, a mai spus prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit ziare.com.

Citește și: ALDE NU votează starea de alertă! Tăriceanu: Guvernul e incapabil!

#News