Ministrul Sănătății

Pentru că până la începerea școlii nu mai este mult, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a ținut să facă câteva precizări cu privire la purtatul măștilor în instituțiile de învățământ. Astfel, conform ultimelor declarații ale ministrului Sănătății, toți elevii, începând cu cei aflați în clasele I, vor fi obligați să poarte măști în interiorul sălilor de clasă, în curtea școlii, cât și pe holurile instituțiilor. Excepție vor face elevii de grădiniță, cât și cei aflați în clasele pregătitoare. De asemenea, în pauze aceștia vor fi îndemnați să-și dezinfecteze mâinile, urmând ca la întoarcerea din pauză să repete această operațiune.

Ministrul Sănătății: „Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă”

„Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă pornind de la clasa I, excepție vor face elevii de grădiniță și cei de la clasa pregătitoare. Când ies în pauză, elevii vor se vor dezinfecta pe mâini, când intră înapoi, la fel. Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru”, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

În urma ultimelor anunțuri, învățământul preuniversitar ar urma să înceapă oficial în data de 14 septembrie a acestui an.

Citește și: „Noua Casă”, un program îmbunătățit de administrația Orban

#News