Ion Ștefan

Moțiunea simplă inițiată de către cei de la PSD, împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, a trecut. Aceasta devine a șasea moțiune împotriva unui ministru din guvernul Orban. Chiar și-așa, apă de ploaie, menită să le dea parlamentarilor ceva de făcut.

Moțiunea simplă „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”, a trecut

„Dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul ‘Grindă’ o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România. (…) Prezenta moţiune simplă are drept scop evidenţierea celor mai importate aspecte negative care au marcat mandatul ministrului Ion Ştefan şi care constituie deja motive foarte puternice pentru demiterea sau demisia acestuia de la conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, se arăta în textul moțiunii simple.

Astfel, motivația principală a celor de la PSD se rezumă la faptul că PNL, în loc să lupte împotriva corupției, mai rău fac. Acest lucru ar fi vizibil și din deciziile luate de către Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării.

„În loc să întărească lupta anticorupţie, Guvernul PNL o diminuează la maximul posibil, iar acest lucru se vede cu ochiul liber în deciziile ministrului Dezvoltării. În schema de reorganizare a MLPDA, acesta a redus Direcţia de integritate şi anticorupţie a ministerului la un rol minuscul. De la o direcţie cu zeci de angajaţi responsabili cu implementarea Strategiei Naţionale Anticoruptie, atât în cadrul instituţiei, cât şi la nivelul întregii administraţii publice din România, structura de anticorupţie a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Astfel, cei responsabili cu integritatea şi anticorupţia au devenit doar nişte umili subordonaţi ai şefilor numiţi politic de ministrul Ion Ştefan. Tocmai în acest sector, unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanţate din bani publici, româneşti sau europeni, PNL şi ministrul ‘Grindă’ au găsit de cuviinţă să reducă la minim personalul şi resursele anticorupţie”, se mai spune în textul de moțiune simplă.

Citește și: Privilegii de ministru: lui Popescu i-a scăzut factura la gaze

#News