Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Ministrul Familiei a participat, astăzi, 24 noiembrie, la un Health Forum organizat de Intact Media Group și moderat de jurnalista Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Group și președintele Fundatia Mereu-Aproape.

Prezenți la eveniment au fost și ministrul Economiei, Florin Spătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Mihai Precup, senatorul Daniel Catalin Zamfir, deputații Gratiela Gavrilescu, Cristina Elena Dinu, Adrian Solomon, Remus Mihalcea, Iulius Firczack și mai mulți reprezentanți din domeniul sanitar.

Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Ministrul Familiei: ”Sănătatea familiilor din România este extrem de importantă pentru că ea se reflectă în tot ce înseamnă societatea noastră din prezent, dar cel mai important în viitor”

Gabriela Firea a ținut să precizeze că abonamentele medicale oferite de instituțiile publice sau companiile private pot fi un argument pentru tinerii care acum aleg locuri de muncă în afara țării, cu mai multe beneficii din partea angajatorilor.

De asemenea, pot fi o contribuție pentru o mai bună prevenție și astfel să crească speranța de viață în România, dar și calitatea vieții.

Cu această ocazie, am reamintit preocuparea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pentru familiile aflate în diferite situații dificile. Pentru multe familii o situație grea este faptul că nu pot deveni părinți, din motive medicale, și duc o adevărată luptă pentru a-și împlini acest vis”, a punctat ministrul.

Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Din 5 decembrie, primim dosarele pentru sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei destinat cuplurilor sau femeilor singure care se luptă cu infertilitatea și singura lor șansă să devină părinți este fertilizarea in vitro”

Este un program extrem de așteptat de persoanele diagnosticate cu această afecțiune. Din păcate, nu toți își permit costurile și fac sacrificii mari, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am gândit să extindem programul care a avut succes în Capitală. Este foarte important ca toți românii, indiferent de situația materială sau categoria socială, să aibă acces la servicii medicale”, a agăugat Firea.

Prin urmare, Ministerul Familiei a reușit implementarea a două programe de creditare cu dobânzile subvenționate de stat prin care pot fi achitate inclusiv servicii medicale.

Ministrul a explicat că, în programul de creditare Student Invest, unde dobânda creditului este achitată 100% de minister, și programul Family Start, unde dobânda este subvenționată 75%, pot fi decontate intervenții chirurgicale și tratamente dentare, dar și investigații medicale complexe.