Flori Busuioc
Florin Busuioc. sursa foto: capital.ro

Șaizeci de țigări pe zi, zeci de cafele și multe nopți nedormite: acestea sunt „ingredientele” care l-au pus pe Florin Busuioc într-o situație critică în urmă cu patru ani.

Actorul a vorbit la podcastul ui Damian Drăghici despre ziua când, înainte de a intra pe scenă, a mai fumat o țigară, i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe podea.

Acesta a mărturisit că după spectacole fugea să prindă știrile de dimineață, motiv pentru care consuma foarte multă cafea, până la 16 pe zi.

„Am avut noroc că un băiat, Bogdan, căruia îi voi mulțumi toată viața, a fost lângă mine și mi-a făcut resuscitare imediat, până să vină medicii, altfel… L-am întrebat: ”Mă, dar cum ai avut tu prezență de spirit să-mi faci aia?!”. ”Păi, tatăl meu mi-a murit în brațe, infarct, iar eu n-am știut ce să fac atunci”, a povestit Busu.

„E bine să ai încredere în medici”

Florin Busuioc a spus că dacă ar putea da timpul înapoi nu s-ar mai apuca de fumat, precizând că la restul micilor plăceri le poți pune stop, fumatul fiind cel mai periculos.

La podcastul lui Drăghici, cunoscutul prezentator de la PRO TV a povestit că la naștere a fost „cât o lingură”, fiind plimbat prin spitale luni întregi. Mai mult, în perioada copilăriei se considera „cel mai rahitic” copil din Hunedoara.

„Și m-am apucat de ping-pong, apoi am făcut volei. Am crescut. Iar după trei ani de volei m-am apucat de atletism. Tata era regizor la Teatrul Popular, m-a chemat acolo, pe la 16 ani mi-a apărut dorința de a fi actor”, a rememorat Busu.

Totodată, Busu a mai spus că prima sa meserie a fost cea de cocsar, acesta luând cărbune cu lopata și arunca în cuptor.

„Eram și un fel de pictor la sindicat, scriam lozinci. Aveam 3.680 de lei salariu lunar, mai aveam sporuri, în total 4.500 de lei. Era un câștig bun. Am făcut facultatea, să devin actor, luam salariu 2.125 de lei. ”De ce mi-a trebuit să fac facultatea asta ca să câștig de două ori mai puțin decât un cocsar?!”. Dar e vorba de pasiune”, a concluzionat omul de televiziune.

Citește și: Florin Busuioc face dezvăluiri cutremurătoare. Care a fost cel mai greu moment din viața sa