Victor Costache
Victor Costache

În cursul zilei de astăzi, miniștrii propuși în noul dar vechiul guvern Orban au fost audiați de către comisiile parlamentare pe repede înainte, fiecare având la dispoziție aproximativ un minut pentru a-și susține pledoaria. Cu toate că numai patru miniștri au fost efectiv prezenți la audieri, din pricina pericolului răspândirii Coronavirusului, mai ales ținând cont de situația creată ieri de Vergil Chițac, șapte dintre aceștia au primit aviz negativ. Chiar și așa, nouă miniștri au fost considerați apți pentru a-și îndeplini funcțiile.

Aviz negativ pentru șapte miniștri

Avizul negativ a fost primit de către miniștrii următoarelor ministere: Educație, Muncă, Mediu, Sănătate, Justiție, Finanțe și Dezvoltare.

Aviz pozitiv pentru nouă miniștri

În schimb, cei de la Economie, Cultură, Afaceri Externe, Sport, Apărare, Interne, Transporturi, Agricultură și Fonduri Europene, au obținut aviz pozitiv, prezentând, pesemne, încredere.

În sală au fost prezenți, după cum vă povesteam, patru miniștri, și anume, Monica Anisie, Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu și Victor Costache.

Victor Costache, fără mască la audieri

Cu toate că pericolul e departe de a fi trecut, iar ultimele evenimente de ieri ar fi trebuit să-l facă pe ministrul Sănătății, Costache, ceva mai precaut, acesta a decis că nu-i cazul să poarte mască și s-a prezentat la audieri fără a purta una. Explicația acestuia a fost una scură și concisă: a fost testat iar testul a ieșit negativ.

”Trăim vremuri care nu au mai existat nici în România, nici în Europa, nici în lume. Trebuie să avem grijă ca procedurile să nu ne omoare înaintea virusului”, a spus Victor Costache, contrazicând acțiunile sale.

Citește și: Pandemie de dosare penale pentru nerespectarea carantinei. Orban și Chițac, vizați

#News