Mihai Trăistariu, revoltat din cauza facturilor la utilități

Artistul susține că zeci de afaceri riscă să se închidă din cauza creșterii prețurilor la gaze și curent.

Facturile la curent și gaze dau multe bătăi de cap românilor, iar Mihai Trăistariu simte din plin scumpirile. Artistul a declarat că a plătit de trei ori mai mult decât anul trecut pentru gaz, el precizând că se teme și pentru factura de curent care trebuie să vină.

Cântărețul, ce are o școală de muzică în Constanța, a susținut că plătea, în fiecare lună, aproximativ 700 de lei, dar din cauza scumpirilor din această iarnă, artistul a scos din buzunar de trei ori mai mulți bani pentru a plăti factura la gaze.

„Când era foarte frig și cel mai ger afară, factura nu trecea de 700 de ron. Acum a venit noua factură și plătesc 2.300 ron. Mi se pare exagerat, nu înțeleg de ce scumpirea asta e de trei ori mai mare”, a declarat Mihai Trăistariu, relateză Libertatea.

Măsuri drastice luate de artist

Mihai Trăistariu a precizat că este în cautarea de soluții pentru a trece cu bine peste acestă iarnă. El a menționat că a luat deja primele măsuri, reducând temperatura din școală pe timpul zilei.

„Am dat-o la 22 de grade, noi aveam 24 de grade, ca să fie confortabil pentru elevi. Acum când am văzut factura am zis: hai să închidem căldura noaptea. Am închis-o de tot, dar se răcește clădirea. Dimineața trebuie dat drumul la căldură din nou. Nu mai știu de unde să reduc. E un salariu de om, practic”, e de părere artistul.

Mai mult, el a mai spus că vrea să acționeze în instanță firma care îi furnizează gaze în clădirea unde are școala, precizând că nu are de gând să dea faliment din cauza scumpirilor. „Vine și curentul acum, o să fie groaznic. Practic ăștia închid afaceri acum!”, a menționat Trăistariu.

De asemenea, artistul este îngrijorat și de afacerile sale de pe litoral, unde are mai multe apartamente și garsoniere pe care le închiriază pe timp de vară. El a precizat că are de gând să își cumpere panouri solare pentru a nu mai depinde de nimeni.

 „Spaima mea e la apartamentele de pe Litoral. Norocul meu că iarna nu le închiriez, nu sunt folosite! (…) Mi se pare o catastrofă! Mă bate gândul să-mi pun panoruri solare, m-am și interesat. (…) Ăsta va fi viitorul ca să nu depindem de nebunii ăștia. Chiar așa o să și fac!”, a concluzionat Mihai Trăistariu.

Mihai Trăistariu nu mai participă la Eurovision 2022