Șase persoane din Braşov arestate pentru înşelăciune şi operaţiuni financiare frauduloase

Valoarea aproximativă a prejudiciului este de aproximativ 600.000 de lei

Politist
Politist sursa foto pixabay

Şase persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar una este cercetată sub control judiciar, într-un dosar de înşelăciune şi operaţiuni financiare frauduloase în dauna a peste 50 de persoane vătămate, cu o valoare aproximativă a prejudiciului de aproximativ 600.000 de lei, potrivit g4media.ro.

În urma celor 58 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 27 iunie de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, la persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, au fost conduse la sediul unităţii de poliţie zece persoane

După administrarea probatoriului, a fost dispusă reţinerea a nouă dintre acestea, iar faţă de o altă persoană, a fost dispusă măsura controlului judiciar”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). „În urma celor 58 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 27 iunie de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, la persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, au fost conduse la sediul unităţii de poliţie zece persoane, unde, după administrarea probatoriului, a fost dispusă reţinerea a nouă dintre acestea, iar faţă de o altă persoană, a fost dispusă măsura controlului judiciar”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ulterior, persoanele în cauză ar fi obţinut datele cardurilor bancare, pe care le-ar fi folosit pentru a efectua tranzacţii frauduloase.

Activitatea infracţională a vizat clienţii mai multor unităţi bancare din România. Şase persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar una este cercetată sub control judiciar, într-un dosar de înşelăciune şi operaţiuni financiare frauduloase în dauna a peste 50 de persoane vătămate, cu o valoare aproximativă a prejudiciului de aproximativ 600.000 de lei. „În urma celor 58 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 27 iunie de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, la persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, au fost conduse la sediul unităţii de poliţie zece persoane, unde, după administrarea probatoriului, a fost dispusă reţinerea a nouă dintre acestea, iar faţă de o altă persoană, a fost dispusă măsura controlului judiciar”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ulterior, persoanele în cauză ar fi obţinut datele cardurilor bancare, pe care le-ar fi folosit pentru a efectua tranzacţii frauduloase. Activitatea infracţională a vizat clienţii mai multor unităţi bancare din România.

Peste 1.000 de polițiști și pompieri vor fi detaşaţi pe litoral până la finalul sezonului estival