Gabriela Firea

Gabriela Firea, făr’ de declarațiile sale, ziua ar fi „pustiu”, atacă din nou Guvernul Orban, venind la interval cu noi declarații, dintre cele mai acide, așa cum ne-a obișnuit. Așadar, edilul își exprimă părerea despre alegerile anticipate, considerând că motivul acestora este cu totul altul decât ceea ce a lăsat Guvernul Orban să se înțeleagă.

„Dacă ar fi doar jigniri…, dar sunt şi umilinţe şi măsuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregăteşte Guvernul PNL. Las şi eu aici o opinie argumentată: motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral”, a scris primarul Municipiului București, Gabriela Firea, pe Facebook.

Susținătoare a drepturilor pensionarilor, aceasta numește și ideea de pensionare la 70 ani „o mare înşelătorie”, menită să surmeneze muncitorul de rând.

„Şi astăzi oricine poate lucra după vârsta de pensionare, iar în acest caz îşi va lua şi pensia la care a contribuit şi salariul pentru care munceşte. Înşelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să munceşti până la 70 de ani, va trebui să renunţi la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci te obligă fie să renunţi la pensie, fie să renunţi la salariu. În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”, concide aceasta.

Astfel, în percepția doamnei Firea, PNL ar dori în realitate să nu majoreze punctul de pensie și să lase salariile din învățământ așa cum sunt ele în acest moment, contrar declarațiilor din presă din ultima vreme, privind cele două subiecte sensibile pentru societatea românească. Așadar, alegerile anticipate ar fi doar o diversiune pentru ca cele două majorpri, respectiv de pensie și de salariu să nu fie înfăptuite.

#News