Medici

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat, joi seară, într-o conferință de presă, că se ia în calcul măsura de recrutare de voluntari din rândul absolvenților de medicină, pentru suplimentarea personalului medical, în contextul actual al pandemiei din România, cu un sistem sanitar ajuns la limită.  Acesta a precizat că într-o primă fază sunt așteptați 3.000 de voluntari, care la finalul fiecărei luni vor fi premiați cu câte 2.500 de lei, pe lângă diurnă, cazare și masă, în cazul în care vor fi repartizați în altă zonă decât cea unde sunt studenți.

„Ordonanța prevede acordarea de liberă practică medicilor absolvenți ai facultăților de medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătire in rezidențiat, pe durata situației cu care ne confruntă, cu SARS-COV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale și să asiste în secțiile in care sunt îngrijiți pacienții care suferă de COVID-19. În colaborare cu consiliul rectorilor și cu rectorii universităților care pregătesc studenți în medicină și studenți în asistență generală asistenți cu studii superioare, astfel încât să se organizeze un program de voluntariat, unde studenții pot participa la îngrijirea bolnavilor, în baza recrutării ca voluntar și vor semna contracte de voluntariat cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele unde vor fi repartizați și vor lucra sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitară. În fiecare lună se așteaptă o activitate de aproximativ 120 de ore, iar la finalul fiecărei luni, studentul va primi un premiu în cuantum de 2.500 de lei, plus cei care vor fi în alte localități decât centrele universitare unde studiază, vor primi o diurna plus cazare și masa gratuită din partea unității medicale unde vor activa. Sunt măsuri extrem de importante pentru noi, astfel încât să creștem capacitatea sistemului”, a declarat RAed Arafat.

Țintim în prima fază, dintr-o pepinieră de 20.000 de posibil voluntari, recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari în primă fază

Raed Arafat, șef DSU

La raportarea de joi, în secțiile de ATI se aflau internați 1.152 de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Totodată au fost confirmate 10.142 de noi cazuri de infectări, iar 6.830 de pacienți s-au vindecat.

Citește și: Peste 28% teste pozitive în 24 de ore. Record la ATI

#News