Domeniile schiabile din Poiana Brașov și Sinaia, închise din cauza vântului puternic

La cota 2000 din masivul Bucegi s-au atins rafale de 160 de kilometri pe oră

Schi
Schi sursa foto pixabay

Viscolul creează probleme, din nou, în special în zonele montane înalte. La Sinaia, vântul suflă astăzi mult mai tare decât ieri, din această cauză telegondola și telecabina care îi urcă pe turiști la cota 2000, în Munții Bucegi, fiind oprite, potrivit g4media.ro.

Reprezentanții primăriei Sinaia spun că astăzi, rafalele au ajuns la viteze de 160 de kilometri pe oră, față de 120 de kilometri pe oră cât s-a înregistrat ieri.

Și în Poiana Brașov domeniul schiabil de altitudine este închis din cauza rafalelor puternice de vânt din partea superioară a masivului Postăvarul. „O nouă zi cu vânt puternic în masivul Postăvarul. Din păcate, din cauza rafalelor de vânt puternice din masivul Postăvarul, nici astăzi nu funcționează instalațiile de transport pe cablu care fac legătura cu partea superioară a masivului (cele 2 telecabine și telegondola), și nici telescaunul Ruia. Singurele instalații funcționale în acest moment sunt cele din partea inferioară: telescaunul Lupului și cele două teleschiuri, Bradul și Stadion”, au transmis reprezentanții primăriei Brașov. Bărbat amenințat și ținut ostatic de fiul lui, în Capitală