Peste 100 de hectare de vegetație incendiate în Vâlcea

Pompierii au intervenit toată noaptea

Foto: Captură Video

Peste 100 de hectare de vegetație au ars în județul Vâlcea, unde pompierii au luptat toată noaptea cu flăcările. Au fost chemați să stingă 15 incendii, în mai multe localități 60 de pompieri și voluntari au intervenit noaptea trecută, potrivit digi24.ro.

Și marți dimineață sunt pompieri cu două autospeciale în localitatea Ionești din Vâlcea, acolo a izbucnit un incendiu de amploare

Vântul a îngrenat misiunea și e pericol ca focul să se reaprindă. Pompierii atrag atenția că persoanele care aprind focul și îl lasă nesupravegheat riscă amendă de până la 15.000 lei. „Dacă oamenii ar înțelege să nu dea foc vegetației, nu s-ar ajunge la pierderea de vieți sau la distrugerea de bunuri! În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare. Pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

În condiții de vânt puternic, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe”, a precizat ISU Vâlcea pe Facebook.

Pompierii atrag atenția că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie. Domeniile schiabile din Poiana Brașov și Sinaia, închise din cauza vântului puternic