Europol a dat publicității date despre cel mai periculos român

Este vorba despre Petrişor Lupu, un bărbat de 40 ani din Călărași, care a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat

Cel mai periculos român de pe lista Europol este considerat Petrişor Lupu, un bărbat de 40 ani din Călărași, care a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat în noaptea de 11 iunie 2006, la o nuntă, împreună cu alţi membri ai clanului din care făcea parte. Petrișor Lupu a fugit din țară de mai mulți ani, potrivit g4media.ro.

Pe 11 iunie 2006, o nuntă de spoitori din orașul Călărași s-au transformat într-un autentic război de stradă. Încăierarea clanurilor Zăbălaru şi Minerilor, la care au luat parte numeroase persoane, s-a soldat cu înjunghierea mortală a lui Constantin Petrică.

Scandalul a izbucnit pe fondul unor conflicte mai vechi, referitoare la un dosar în care erau implicaţi 5 dintre cei 10 tineri care s-au bătut cu bâte şi au tras patru focuri de armă. Potrivit anchetatorilor, cele două clanuri s-au bătut din cauza unui proces pentru crimă aflat pe rolul Tribunalului Călăraşi şi în care nu se dăduse vreo sentinţă după patru ani. Astfel, în seara zilei de 11 iunie 2006, Ionuţ Ştefan Dobre, care se afla în cartierul 2 Moldoveni, în zona Rond, unde avea loc o nuntă de spoitori, a fost agresat de câteva persoane din clanul Minerilor. Dobre l-a chemat în ajutor pe Aurel Iulian Baloi, unchiul său, spunându-i că este bătut de spoitori.

Aurelian Iulian Baloi a venit cu alţi prieteni şi, înarmaţi cu bâte şi arme albe, au stricat nunta spoitorilor.

După ce petrecerea a fost oprită, spoitorii s-a adunat în cartierul Livadă şi au decis să nu se lase călcaţi în picioare de clanul lui Zăbălaru. Ei au mers în cartierul 2 Moldoveni pentru a-şi face dreptate. La scurt timp au venit în zonă şi poliţiştii, spoitorii retrăgându-se în cartierul Livadă. Membrii clanului Zăbălaru s-au regrupat şi au mers în Livadă, pentru a se răzbuna. Aici îi aşteptau Minerii care după ce s-au încăierat, au reuşit să îi alunge de pe teritoriul lor. În final, Constantin Petrică, din clanul Minerilor, aflat în stare de ebrietate, s-a apropiat de clanul advers, dar a fost atacat şi a sfârşit prin a fi înjunghiat în repetate rânduri de mai multe persoane, printre care se afla și Petrișor Lupu. Victima a murit între şinele de cale ferată.

15 persoane trimise în judecată pentru furtul aurului de la Roșia Montană