Captură video: Facebook/Agent Green
Captură video: Facebook/Agent Green

Primăria Sinaia a realizat ilegal noi pârtii de ski pe platoul Bucegilor la limita dintre județele Dâmbovița și Prahova.

Mai mult, pârtia Lăptici s-a realizat prin habitate prioritare fragile unde nu exista acord de mediu.

Agent Green: ”Este o nouă rană în inima Bucegilor”

Buldozerele au săpat adând direct în habitatul 4070 de rododendron, jneapăn și ienupăr, pe care l-au înlăturat în totalitate. Am fost săptămâna aceasta să constatăm impactul asupra mediului. L-am invitat, de asemenea, în tere,n pe senatorul de Dâmbovița, domnul Dragoș Popescu, care va face demersurile necesare în Parlament”, au transmis membrii Agent Green.

Agent Green va face plângere penală împotriva autorităților care au semnat acte de regelementare pentru constructii în zona de management durabil a Parcului Natural Bucegi

Cei care au semnat aceste acte sunt directorul APM Prahova și primarul orașului Sinaia – beneficiarul proiectului.

Plângerea penală are în vedere și degradarea habitate, construirea pârtiei și drumuri fără acte de regelemntare în zona de management durabil.

Plângerile penale vor continua cu Garda de Mediu pentru complicitate și abuz în serviciu întrucât au fost sesizate ofical și nu au reacționat. Vom acționa în instanța civilă pentru anularea actelor existente și vom cere refacerea habitatelor degradate și aducerea lor la starea inițială”, se arată în textul publicat de Agent Green, astăzi, 13 octombrie, pe contul de Facebook.