Călin Popescu Tăriceanu

Raportul dat de către Institutul Național de Statistică, cu privire la numărul deceselor din România, în luna august, este unul alarmant. Au fost înregistrate cu peste 3.000 în plus față de aceeași perioadă a anului trecut. Fapt pentru care, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu trage un semnal de alarmă cu privire la ignorarea deschiderii spitalelor pentru pacienții non-Covid.   

„În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată o informație care ar trebui să ne alarmeze.

Institutul Național de Statistică spune că în luna august 2020 au decedat cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași lună a anului 2019! Din acest număr, cam 1.200 a fost numărul celor declarați decedați din cauza de COVID-19.

Cei peste 2.000 de români care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt, probabil, victimele spitalelor închise. Sunt bolnavii cronici care nu au mai avut acces la îngrijire medicală. Sunt o parte din cei 3 milioane de bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a deteriorat cu fiecare zi și care au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Redeschiderea spitalelor non-Covid, ignorată

„Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID! Această solicitare este valabilă și astăzi, pentru că în continuare sunt zeci de spitale care stau goale, în vreme ce milioane de pacienți așteaptă la rând pentru un tratament timp de zile sau săptămâni!

Dacă nu sunt capabili să asigure tratamentul tuturor celor care au nevoie de el, Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră dându-le acestora șansa ca, de aceiași bani, să se trateze în sistemul privat! Soluții sunt, trebuie doar să-ți pese de oameni!”, a concluzionat lideruL ALDE.

Citește și: România, prea bolnavă pentru lupta cu Covid

#News