Capitala, în scenariul verde de la miezul nopții

Restricțiile de circulație în timpul nopții se mențin, acestea fiind reglementate de starea de alertă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat, joi, după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență că s-a decis intrarea Bucureștiului în scenariul verde, ca urmare a celor trei zile consecutive în care rata de infectare a fost de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, ajungând joi la 1,3 la mie.

Potrivit prefectului, măsurile de relaxare sunt: organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de până la 30% cât este în prezent; activitatea restaurantelor este permisă la interior fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de 30% cât este în prezent; sunt permise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in; organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea a cel mult 300 de spectatori.

Totodată, acesta a precizat faptul că restricțiile de circulație pe timpul nopții vor rămâne în continuare, chiar dacă s-a intrat în scenariul verde, acestea fiind reglementate de prevederile stării de alertă. Reamintim că starea de alertă a fost prelungită, începând de astăzi, cu încă 30 de zile.

În ceea ce privesc școlile din Capitală, acestea vor fi deschise, în totalitate, când se va ajunge la o rată subunitară.

România, verde. Pentru a treia zi la rând

În raportarea Grupului de Comunicare Strategică, de joi, toate județele se află în scenariul verde, pentru a treia zi consecutiv. Însă pandemia nu a trecut, iar măsurile de prevenție trebuie să fie în atenția fiecăruia dintre noi.

„Dacă se păstrează acest trend și nu avem influențe din perioadele anterioare, când au fost relaxate lucrurile, e posibil să ajungem la 1 la mie. Pasul de descreștere e mai mic și s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo.Am puțin inima strânsă. Aș vorbi de 1 Mai, pentru că lucrurile s-au petrecut mai degrabă la mare. De Paște, aglomerația a fost de o oră la biserică. De 1 Mai am văzut la mare scene destul de îngrijorătoare. Am inima puțin strânsă ca nu cumva lucrurile să se întoarcă un pic”, declarase Alin Stoica, miercuri seară, la Digi24.

Citește și: Arafat: „Încă nu este o stare de normalitate”