Sursa foto: OpenRent

În unul dintre cele mai scumpe cartiere din Londra, Westminster, un „apartament” cu o singură cameră, unde patul este lipit de mobila din bucătărie, costă nu mai puțin de 1.200 de lire pe lună, echivalentul a 7.100 de lei.

Încăperea din zona Marylebone, scoasă la închiriere de OpenRent, este una „ieftină”, comparativ cu prețul mediu de 4.000 de lire sterline pe lună.

Mai mult, apartamentul se vinde la un preț fabulos de de aproape 2 milioane de lire sterline, informează My London.

De asemenea, o garsonieră modestă se poate închiria cu 1.800 de lire sterline pe lună, prețul de cumpărare fiind de peste 400 de mii de lire sterline.

Viața în chirie, o adevărată provocare în zonele „bune” din Londra

Potrivit anunțului, în plata chiriei sunt incluse facturile, iar apartamentul poate fi închiriat studenților sau familiilor.

 „Suntem mândri să oferim spre închiriere această cameră încântătoare cu pat și o baie într-o locație excelentă”, se arată în anunțul de închiriere. Deputatul laburist Karen Buck a precizat că a cere 15.000 de lire sterline pe an pentru a închiria o astfel de încăpere „spune că ceva este în neregulă cu piața imobiliară.”

Orașul Westminster găzduiește unele dintre cele mai scumpe proprietăți din Marea Britanie, 4.000 de gospodării fiind pe lista de așteptare pentru locuințe publice.

Adam Hug, liderul Grupului Muncii din Westminster, a declarat că primăria trebuie să acționeze pentru a oferi noi servicii sociale.

 „Chiriile din ce în ce mai mari îngreunează ca oricând oamenii să închirieze o casă pe care și-o pot permite în Westminster. De aceea este atât de important ca consiliul să acționeze împreună pentru a oferi în sfârșit noi servicii sociale”, a spus acesta.

Cu toate acestea, directorul pentru locuințe al Consiliului Local a afirmat că Westminster este pe cale să-și atingă obiectivele de locuințe.

„Cu peste 500 de case de consiliu livrate din 2017. Alte 1.000 de case de consiliu sunt în curs de dezvoltare și dintre acestea, aproape 300 sunt în prezent în curs de livrare”, a spus Neil Wghtman, potrivit sursei citate.

Citește și: Statul spaniol oferă bani tinerilor pentru a se muta în chirie