Ramona Păuleanu, despăgubiri de un milion de euro de la „Filantropia”

Prezentatoare PRO TV acuză spitalul de malpraxis, după ce fiul acesteia, nou-născut, a fost infectat în perioada internării

Ramona Păuleanu, prezentatoarea PRO TV, a dat în judecată Spitalul Filantropia, căruia îi cere o despăgubire de un milion de euro. Anunțul a fost făcut de aceasta într-o postare pe contul său de socializare, unde a și explicat motivul care a determinat-o să facă un astfel de demers.

„Da. Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, baiatul meu a făcut sepsis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo.

Da, le-am cerut 1 milion de euro despăgubiri. Un milion, ați citit bine. Nu ca să mă îmbogățesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, în cazul în care câștigam, către o cauză în care credeam. Îmi voiam băiatul bine, nu-i sumă să compenseze suferința lui”, a scris prezentatoare pe Facebook.

Totodată, aceasta susține că nu făcut tam-tam pe acest subiect, mai mult, că nici nu l-a dezvoltat, chiar dacă sunt multe motive pentru a face acest lucru. „Poate voi avea timp să le expun. Cred că cel mai important e că nu știu cât de departe aș fi mers cu demersul ăsta, dar acum știu că merg până în pânzele albe.  Asta după ce, si atunci, și acum, spitalul dovedește că joacă murdar”, mai scrie Ramona Păuleanu.  

„Printre altele, astăzi am aflat că tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat din cauză că eu aveam o infecție care a provocat nașterea și a afectat copiii, infecție despre care eu nu am știut nimic până în acest moment, iar analizele din foaia de externare o contrazic”, își continuă prezentatoarea postarea de pe Facebook.

Aceasta susține că diagnosticele i-au fost puse „post externare”, și afirmă că „nu sistemul medical românesc e putred, ci oamenii din el. Că doar nu mârșav poate fi un spital, o clădire, ci cei care o conduc”, mai mult, că este convinsă că aceștia vor inventa „tot felul de mizerii”. Un motiv în plus să lanseze și un avertisment către aceștia. „Mă aștept la orice. Dar îi anunț pe aceasta cale, că și eu merg pana la capăt. Păcat de oamenii oamenii competenți și empatici care lucrează acolo, prinși involuntar în această mocirlă”, a mai scris prezentatoarea, adăugând că îi pare rău că îi amărăște cu mesajul său.

Ramona Păuleanu a născut anul trecut, prematur, doi gemeni, o fată și un băiat, însă acesta din urmă a făcut meningită și a stat internat în spital timp de 8 luni de la naștere.

Citește și: Cristina Cioran și-a reîntregit familia după o lungă așteptare