Rusia își conturează poziția și se distanțează de Statele Unite ale Americii

Strategia economică a președintelui rus a dat, în sfârșit, roade

Rusia începe, încet-încet, să-și contureze locul său în lume, după eforturi sportite realizate de administrația de la Kremlin, în decursul a mai multor ani. În dorința de a reducere expunerea față de activele americane, Rusia a reușit să crească cota aurului, din cadrul rezervelor internaționale și să depăsească, astfel, cota dolarului. Evenimentul reprezintă o premieră în istorie, fiind vorba despre o valoare de 583 miliarde de dolari.

Strategia lui Vladimir Putin de „dedolarizare” a țării a dat roade

În timp ce în Statele Unite ale Americii s-a instalat haosul, din pricina situației politice sensibile, Vladimir Putin a făcut un pas în spate în ultimul an, în contextul conflictelor, și a dezvoltat o strategie care dă acum roade, crescând Rusiei independența față de SUA. În contextul relațiilor nu tocmai amiabile cu administrația americană, strategia președintelui rus vine să consolideze poziția pe care țara sa o are în lume.

Aurul reprezintă a doua cea mai importantă componentă a rezervelor băncii centrale din Rusiei, imediat după Euro. Yuanul (China) deţine, de asemenea, o cotă de aproximativ 12%.

Rusia a făcut eforturi susținute în ultimii ani

În ultimii cinci ani, Rusia a cheltuit în jur de 40 miliarde de dolari pe aur, devenind, astfel, cel mai mare cumpărător al lumii. Achizițiile au fost oprite ulterior, potrivit declarațiilor Băncii centrale ruse, în scopul încurajării companiilor să se orienteze spre export, ca mai apoi să se aducă valută în țără, în urma căderii prețului la petrol.

Citește și: Mike Pence nu semnează pentru demiterea lui Trump

#News