Marcel Ciolacu

Se pare că nu există zi în care cineva de la PSD să nu apară cu vreo declarație menită să facă vâlvă. În spiritul acestei idei, Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, a declarat de curând că alegerile anticipate nu i-ar fi benefice lui Ludovic Orban, întrucât acesta nu crede că Orban ar mai avea câștig de cauză, dacă aceste alegeri ar avea loc. În cazul acesta nu putem decât să ne întrebăm de ce Marcel Ciolacu s-a declarat impotriva alegerilor anticipate, de vreme ce are convingerea că acestea nu ar veni cu un câștig de cauză pentru nemesisul acestuia, Orban?

Aflat duminică la Călărași, la Conferința Organizației Județene PSD, Ciolacu a declarat pentru Mediafax următoarele:

„Dacă vor fi anticipate eu vă dau scris că domnul Orban nu va mai fi premier niciodată. Toată lumea încearcă să scape de el (…) O să facă o sesiune extraordinară, iar o să aducă teme false cu alegerea primarilor și cu pensiile speciale. Vă anunț că PSD va vota împotriva legii pensiilor speciale. E o chestiune cerută de români, trebuie să respectăm cerințele românilor. De altfel și ei trebuie să respecte ce au cerut românii la referendum, aceea de a nu interveni pe Legile justiției (…) E posibil să vină cu asumarea răspunderii pe tema alegerii primarilor în două tururi. Categoric PSD va depune moțiune de cenzură. Deja sunt două partide care am anunțat acest lucru, noi și UDMR. Vom continua negocierile cu celelalte formațiuni politice. Sper să creăm o majoritate parlamentară necesară pentru propunerea unui premier președintelui României”

De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Ciolacu, aflat la Călărași cu Paul Stănescu, a amintit despre intenția partidului său, de a dispune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, declarații ce vin iarăși să se bată cap în cap cu cele mai devreme menționate.

#News